26 Ekim 2017 Perşembe

Syon House & Park'da Evlenme Teklifi

Syon House Londra'nın en büyük evlerinden biri sayın ziyaretçiler. 1500'lerde inşa edilmiş olan bu lüks binanın içinde gezerken buram buram tarih kokan klasik ve zengin görünümlü bir ortamın tadını çıkarıyorsunuz, dışarıda ise sizi içinde  nadir bulunan ağaçların, bir gül bahçesinin ve bir gölün yer aldığı 40 dönümlük kırsal bir alan bekliyor. Yazının başlığı için hemen karar veremedim, Syon House & Park'da Evlenme Teklifi demekle Gurur Ve Önyargı (Jane Austen) Temalı  EvlilikTeklifi demek arasında gidip geldim ve sonunda birincisini tercih ettim.


 Kız arkadaşı Dhyana ile beraber tatil yapmak için Toronto (Kanada)'dan İngiltere'ye gelen Sahil, sevgilisi İngiliz tarihini ve Jane Austen'ı sevdiğini söyleyince organizasyon firması yetkilileri teklif için bu detayı da kullanmayı düşünmüşler.  Binanın, duvarlarına yüzlerce kitap yerleştirilmiş olan Uzun Galeri bölümü Austen'ın romanlarından birinin film çekimi için de kullanıldığından amaca gayet uygun bir yer olduğuna karar vermişler.


Bunun tam bir sürpriz evlilik teklifi olmasını isteyen Sahil teklif gününde Dhyana'ya Syon Evinde bir Jane Austen galerisi açılışına gideceklerini söylemiş. Eve girdikleri zaman tuvalete gireceğini söyleyerek kız arkadaşından uzaklaşmış ama aslında gizlice galerinin karşı tarafında ona sürpriz teklifini yapacağı zamanı bekliyormuş.

Organizatörler Dhyana'yı  görünümünü bu olay için değiştirdikleri Uzun Galeri'ye yönlendirmişler.


Dhyana içeriye girince ilk önce favori şarkılarını (Ghajini filminden Guzarish) çalan bir arpistle karşılaşmış. Yerde de gül yaprakları ve fenerler tabii, romantik evlilik teklifleri için sıklıkla kullanılan aksesuarlardır bunlar.


Organizatörler buraya bazıları için Jane Austen tarafından yazılmış olan Gurur Ve Önyargı isimli romandan ilham alarak hazırlanmış ve üstünde romantik mesajlar yazan 3 tane ayaklı tabela yerleştirmişler.


Bunun üstünde aşaa yukarı "Size ne kadar tutkuyla hayran olduğumu ve sizi nasıl sevdiğimi söylememe izin vermelisiniz" yazıyor.


 Tere Utte Marda, Pyaar Tenu Karda diye başlayan bu metin Pani Da Rang isimli Hintçe bir şarkının sözlerinin bir kısmı.  Senin için ölürüm / Seni gerçekten seviyorum / Benim gibi birini bulamazsın...gibi bir şeyler yazıyor burada da.


Dhyana galerinin sonuna yaklaşırken kendisini bekleyen son sürprize de yaklaşıyor.


Bir sehpanın üstüne koyulmuş olan Gurur Ve Önyargı'nın sayfalarından birine yazılmış teklif sözleri; "Will you marry me?" (Benimle evlenir misin?)


Ve esas erkeğin sahneye çıkıp teklifini yapmasının zamanı gelmiştir artık.



Dhyana sevgilisinin teklifini sevinçle kabul ediyor yukarıda gördüğünüz gibi. Bu da Sahil'in onun için aldığı evlenme teklifi yüzüğü.


Mutlu çift, aldıkları kararı Syon House'un avlusunda şampanya içerek kutlamışlar.



Bugün ilk işim 5 haftadır boş kalan sevgili blogum Evlenme Teklifi Rehberi için dün akşam hazırlamaya başladığım yazıyı tamamlamak oldu, iyi oldu, güzel oldu. Son 2 fotoğrafı da ekleyip yayınlayayım artık.



Ziyaretiniz için teşekkürler, yine bekleriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder