28 Ocak 2016 Perşembe

Fotokitap İle Sürpriz Evlilik Teklifi


Biricik sevgili sitem binkelam.com için fotokitap konusunda bir yazı yazdım demin, buraya da aynı konuyu başka bir konseptle yazayım dedim.  Şimdik sayın seyirciler; bu foto kitap veya bir sevgiliye sürpriz / hediye seçeneği olarak düşünüldüğünde sevgili kitabı olarak anılan şey; size sağlanan imkanları kullanarak kendi zevkinize göre tasarlayabileceğiniz bir nevi hatıra kitabı olarak tanımlanabilir. Ve siz tasarladığınız sürpriz evlilik teklifi için bu ürünü kullanabilir misiniz, evet, tabii ki kullanabilirsiniz. Nasıl kullanabilirsiniz, onu konuşalım şimdi:

Fotokitap ile sürpriz evlilik teklifi yapmanın 2 şekli olabilir: 1; kitabı tasarlayıp bastırır ve sevgilinize bir şekilde takdim edersiniz. Beraberce bakarsınız kitaba ve sonuna geldiğinizde yüzüğünüzü çıkarıp teklifinizi bir de sözlü olarak yaparsınız. 2; kitabınızı Sheraton'da, Kız Kulesi'nde, teknede, kumsalda evlenme teklifi gibi bir organizasyonun ek sürprizi olarak verirsiniz.


Fotokitap nasıl yapılır peki; yazının sonunda Lukapu isimli sitenin bunu anlatan bir videosunu ekleyeceğim. Burada size düşen şu oluyor; kitabı bastırmak için seçtiğiniz siteye giriyor ve tasarımlar, boyutlar arasından size uygun gelenleri seçip kitabınıza ekleyeceğiniz fotoğraf, not ve illüstrasyonları eklemeye başlıyorsunuz. Böyle uğraşa uğraşa, dilerseniz arkadaşlarınızdan da fikir alarak eserinizi yaratıyor ve size göre en mükemmel halini almasından sonra basılmasını talep ediyorsunuz. Siteden siteye değişen şeyler olabilir ama süreç aşağı yukarı böyle işliyor.


Siz evlenme teklifi yapmak niyetiyle bir fotokitap hazırlayacağınıza göre, sevgilinizle beraber çekilmiş fotoğraflarınız, sizin ve onun tek fotoğrafları; böyle şeyler kullanmanız lazım. Bu projeye başka neler katabilirsiniz; ilk defa buluştuğunuz yerin, beraber gittiğiniz bazı yerlerin fotoğraflarını ayrıca çekip onları ekleyebilirsiniz mesela. Aslında, imkan varsa, sevgilinizi uzaktan, habersizce fotoğraflayıp onları da kullanabilirsiniz. Varlığından haberdar olmadığı fotoğraflarıyla karşılaşması hoş bir sürpriz olabilir.

Belli bir kurgu düşünmelisiniz tabii, aşkınızın aşamaları mesela, sona doğru da yavaş yavaş evlilik teklifi sözleri gelebilir. Aldığınız yüzükle beraber diz çökmüş olarak bir fotoğraf çektirip "Benimle evlenir misin?" sorusuyla beraber son sayfaya koyabilirsiniz. Sevgiliniz o sayfayı da gördükten sonra bir de reel olarak yaparsınız teklifinizi. Düşünün, araştırın, arkadaşlarınıza sorun; daha ne fikirler bulunur.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder